Egenbehandling på nätet


Behandling av vestibulodyni och vaginism bör alltid börja med att man utesluter andra orsaker till besvären. Det är därför bra att gå till en gynekolog som kan göra en undersökning och ev sätta in medicin om du tex har en pågående svampinfektion.

I egenbehandlingen på nätet kommer du få arbeta utifrån olika infallsvinklar/aspekter kopplat till smärtan i underlivet, samlivet och intimiteten. Du kommer utgå från dig själv och vad du har för mål. Du arbetar självständigt med övningarna i den takt som passar dig. För goda resultat kräv regelbunden övning.

Behandlingen kan vara tålamodsprövande och tar tid. Många gånger behöver man stöd och peppning för att komma vidare och se de framsteg man gjort.


Egenbehandlingen på nätet innefattar:

Den nätbaserade egenbehandlingen innefattar 11 kapitel. Varje kapitel består en faktadel och en övningsdel.

Faktadelen innefattar information om orsaker, olika förklaringar varför det är som det är och samband mellan olika faktorer. Tanken är att du ska få ökad kunskap och svar på många VARFÖR-frågor. Om man vet varför, blir det lättare att förstå hur man själv kan påverka olika faktorer. Kunskap är en central del i behandlingen.

Övningsdelen är kopplad till faktadelen och består av praktiska råd och konkreta övningar, samt förslag på hur man kan stegra olika övningar i riktning mot sitt/sina mål.

 1. Onda cirklar, stress, kropp och själ - min livskvalitet. Var är jag idag?
 2. Vårda underlivet
 3. Närvaro stresshantering och andning
 4. Bäckenbotten
 5. Beröra, vårda, utforska
 6. Stretcha bäckenbotten
 7. Lust och sex
 8. Partner - tillit och kommunikation
 9. Ska vi ha sex och samlag eller inte?
 10. Muskulär behandling för kroppen (med videofilmer och ljudfiler)
 11. Tampong- hur gör man? Tips vid tarmtömning

Pris: 2500:-

Hur går det till?

 1. Du bokar en 20 min telefontid med mig för att komma i gång. Du får information om upplägget och kan ställa frågor om behandlingen. Jag frågar bla om ditt mål med behandlingen samt ger dig individuella råd inför starten. Du får 3 st 20 minuter långa telefontider till mig under behandlingens gång. Vi pratar då om hur det går, jag ger råd och stöttar dig i att komma vidare. Efter det första telefonsamtalet bestämmer du dig för om egenbehandlingen är något för sig. Du betalar och jag öppnar upp nätbehandlingen för dig.
 2. Du får tillgång till behandlingen via nätet under en 9 veckors period. Var tredje vecka hörs vi på telefon och stämmer av hur det går.
 3. Efter 9 veckor avslutas behandlingen. Önskar du vidare hjälp kan du boka en ny 9-veckors behandling.

Du kan alltid även boka besök på plats hos mig eller besök via videolänk parallellt till egenbehandlingen via nätet.

Kostnad?

Telefontid vid uppstart 300:-
Egenbehandling med telefonstöd 3 tillfällen 2 500:-

Vad ska du förbereda innan du börjar?

 1. Köp en anteckningsbok
  I anteckningsboken kommer du under egenbehandlingen få skriva ner saker om och till dig själv. Det kan vara dina mål, din planering gällande olika övningar att arbeta med, sammanfattning av var du befinner dig nu och vad som blir ditt nästa steg.

 2. Skriv ner dina mål i din anteckningsbok
  Innan du börjar med egenbehandlingen rekommenderar jag dig att fundera över vad ditt mål är och varför det målet är viktigt för dig. Ditt mål är kanske att kunna ha samlag utan smärta. Skriv då ner varför det är viktigt för dig. Vad fyller det för funktion i ditt liv? Du kanske vill känna dig trygg med att du kan ha samlag, så skulle du kanske kunna våga träffa en partner? Kanske har du en känsla av att det skulle förbättra relationen till din partner? Eller kanske känner du att du skulle få en större självkänsla genom att lära dig mer om din kropp och hur den fungerar. Ju mer detaljerat du kan beskriva ditt mål och varför det är viktigt för dig, desto lättare blir det att finna motivation till olika övningar framöver.

 3. Bestäm när det passar dig att börja med behandlingen
  Det kommer vara energi- och tidskrävande att arbeta med detta. Du kommer samtidigt att se tydliga resultat om du har kraften och orken att lägga på olika övningar. Du behöver se till att ge dig själv lite tid varje dag för din behandling. Fundera över när det är lämpligt för dig att börja och var då beredd att satsa 9 veckor på dig själv. Om du satsar på detta effektivt under 9 veckor kommer du se tydliga resultat.

 4. Dagbok
  Var beredd att arbeta med en väldigt enkel dagbok. Dagboken är en god hjälp att få in rutiner och synliggöra det du gör för dig själv och föra att må bättre. Regelbunden övning är det som kommer ge resultat.

Boka tid

Din integritet

Vi på denna websida använder cookies.


Genom att använda våran hemsida godkänner du detta

Acceptera